Politie pakt Bredase oplichter op

Rotterdam, De politie heeft een man opgepakt, die wordt verdacht van talloze oplichtingszaken. Hij had nog een gevangenisstraf openstaan van ruim 350 dagen.

Valse naam
De 35-jarige man, geboren in Breda maar zonder vaste woon- of verblijfplaats, stond landelijk gesignaleerd bij de politie. Hij wordt ervan verdacht zich talloze malen schuldig hebben gemaakt aan oplichting, onder meer door te overnachten in Nederlandse en Duitse hotels onder een valse naam en daarna niet te betalen. De man kreeg enige bekendheid door een landelijk TV-programma die aandacht aan de oplichtingszaken besteedde.

350 dagen gevangenisstraf
Politieagenten zagen de verdachte afgelopen maand op woensdagmiddag (24 februari) rond half zes lopen in de Aert van Nesstraat. Ze herkenden hem en hielden hem staande. Toen de man zich niet kon identificeren, hielden ze de verdachte aan. Op het politiebureau werd zijn identiteit achterhaald. De verdachte had nog ruim 350 dagen cel op zijn naam staan. Hij is overgebracht naar de gevangenis.

Niet opdagen
Niet veel later kwam bij de politie een melding binnen van een hotel in Rotterdam. Een gast had ingecheckt, maar was daarna niet meer komen opdagen. De politie kon de melding snel linken aan de eerder opgepakte verdachte. De politie onderzoekt de toedracht.

Leave a Reply