Gestolen auto in beslag genomen

BARENDRECHT – De politie heeft woensdagmiddag een gestolen auto in beslag genomen. De zaak kwam aan het rollen door onderzoek van medewerkers van het ‘TROS-programma Opgelicht?!’. Ook hielden agenten een verdachte aan.

Gestolen auto
Woensdagmiddag rond half vier stelden agenten een onderzoek in aan de Palmhout in Barendrecht. Daar stond een Volkswagen Passat, waarvan het vermoeden was dat het voertuig was gestolen.

Sleutelbos
Agenten achterhaalden de identiteit van de vermoedelijke bestuurder die in dezelfde straat woonde als waar de auto stond geparkeerd. De bewoner, die aanvankelijk ontkende, had een sleutel bij zich die precies paste op het gestolen voertuig. Politiepersoneel hield de 32-jarige man uit Barendrecht aan en brachten hem over naar een politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor.

Valse kentekenplaten
De auto is door agenten weggesleept en onderzocht. Het voertuig bleek te zijn gestolen na een woninginbraak in Alphen aan de Rijn. Tijdens de inbraak zijn toen ook de sleutels van de auto meegenomen. Op de auto zijn daarna valse kentenplaten gemonteerd.

Positieve reacties
De agenten die meededen aan de actie kregen positieve reacties van buurtbewoners. De politie onderzoekt de toedracht

Leave a Reply