Boze witte man over bereikbaarheid bedrijventerrein Rivium

Een ingezonden brief:
Ik moet dagelijks reizen van mijn huis op de Pijperstraat naar bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel.
Om op mijn werk te komen moet ik het laatste stukje reizen met de parkshuttle.

De parkshuttle is onbetrouwbaar, zeer vaak staan er lange wachtrijen of komt er geen parkshuttle.
Een beetje regen of een beetje sneeuw zorgt voor een nog hogere uitval. Afgelopen weken lijkt de dienstverlening nog slechter te zijn dan normaal! Karretjes rijden niet, raken signaal kwijt waardoor een servicemedewerker deze weer terug moet rijden. Dat kost allemaal tijd en in de ochtend is dat zeer vervelend want ik moet op tijd op mijn werk komen en dat lukt zeer vaak niet omdat de shuttle onbetrouwbaar of zelfs helemaal niet rijdt. Ik maak al 10 jaar gebruik van deze shuttle en het is bedroevend en frustrerend om te zien dat er nog steeds nauwelijks verbetering is in de betrouwbaarheid van de dienstverlening.

De shuttle rijdt niet op regelmatige tijden, er is vaak een storing waardoor deze veel minder of geheel niet rijdt.
De verlichting werkt soms niet terwijl het buiten donker is waardoor wij in een donkere shuttle zitten. Ik kan me voorstellen dat andere mensen zich onveilig voelen. Een medewerker oproepen via de knop in de shuttle werkt in ongeveer de helft van de gevallen niet.
NOGMAALS: de shuttle is zeer onbetrouwbaar, ik moet vaak een stuk of zelfs de hele route lopen. Vervangend vervoer wordt niet altijd ingezet. Dat kan niet, wat mij betreft wordt de parkshuttle opgeheven en gaat een chauffeur rijden. Het vervangende vervoer rijdt veel sneller, betrouwbaarder en comfortabler omdat de zelfrijdende karretjes ook nog eens remmen-rijden-remmen-rijden en bij iedere druppel of blaadje langzamer gaan tijdens de rit. Daardoor worden de passagiers steeds heen en weer geschud. Al met al: AFSCHAFFEN DAT FIASCO.

Het bedrijventerrein is een verschrikking om te bereiken. Ik reis langer naar mijn werk vanaf Rotterdam Boezemstraat dan een collega die met de auto naar IJsselstijn rijdt. 3x overstappen! Zeker de laatste weken zie ik meer mensen op het bedrijventerrein en de wachttijden voor de parkshuttle worden ook snel groter dus nog meer wachten en vertraging om op het werk te komen!

Leave a Reply